Регіон
Дізнайтесь більше
про PRO Spravu

Втратили бізнесові зв'язки? Не можете поновити бізнес? Давайте відновлювати економічний потенціал разом! Ми позбавимо вас необхідності витрачатися на підтримку та рекламу сайту вашого підприємства. Ми це зробимо за вас! Маєте пропозицію про покращення роботи сайту? Напишіть нам!

Персональний підбір компанії
Ще більше клієнтів
з профілем Pro

86% користувачів, які купили покращений профіль, отримали:

На 58% більше переглядів профілю
На 32% більше заявок
Збільшили рейтинг у середньому у 1.2 рази
UA Flag UA Flag Мы віримо в Україну! Дізнайтесь, як допомогти країні Info
15.08.2023

7 проблем віддаленої роботи та способи їх подолання

News image

Дистанційна робота пов'язана з безліччю перешкод, тому важливо бути готовим до них. Ось кілька порад, як впоратися з труднощами при віддаленій роботі. Гнучкість, що дає змогу працювати зі зручного місця, підвищена економія, кращий баланс між роботою та особистим життям, відсутність необхідності їздити на роботу і багато іншого - ось що приваблює багатьох у віддаленій роботі. Але, незважаючи на всі переваги, така модель роботи пов'язана і з проблемами, які можуть перешкодити вашому прогресу. Хороша новина полягає в тому, що за допомогою правильних стратегій та інструментів можна подолати будь-які перешкоди, що виникають у міру просування кар'єрними сходами. Розгляньмо деякі проблеми, що часто трапляються, та їхні рішення, які допоможуть вам зробити успішну віддалену кар'єру.

Технічні невдачі

На своєму робочому місці ви можете не турбуватися про технічні неполадки, оскільки у вашому розпорядженні буде команда IT-фахівців, яка допоможе вам вирішити всі проблеми. Однак віддалена робота вдома вимагає від вас готовності більшу частину часу усувати неполадки самостійно. Ба більше, якщо ви не володієте технічними знаннями, то в таких ситуаціях ви можете опинитися в ще більш скрутному становищі.

Щоб забезпечити безперебійну роботу, ви можете попросити свою технічну команду часто перевіряти систему протягом місяця й уникнути неминучих технічних проблем. 

Погана комунікація на робочому місці

Однією з основних проблем, пов'язаних із віддаленою роботою, є спілкування. Відсутність особистого спілкування може призвести до непорозумінь і змусити вас почуватися відірваним від своєї команди. Тому ефективне спілкування з командою стає необхідним для того, щоб донести до неї свою думку. Це допоможе уникнути плутанини та затримок у виконанні завдань.

Щоб уникнути непорозумінь, визначайте свої цілі та очікування під час розмов та онлайн-зустрічей. Намагайтеся частіше спілкуватися телефоном і в режимі відеоконференції, ніж за допомогою текстових повідомлень, що допоможе вам ефективніше донести свої думки. Крім того, для підвищення рівня залученості в роботу намагайтеся частіше спілкуватися з колективом у дружній обстановці.

Використання правильних інструментів і платформ допоможе вам впоратися з будь-якими проблемами віддаленого спілкування. 

Робота в різних часових поясах

Дистанційна робота відкриє перед вами безліч можливостей для взаємодії з командою в будь-якій точці світу. Робота в колективі, де всі перебувають у різних країнах, допомагає вивчити культурні відмінності, обмінятися ідеями та отримати багатий досвід навчання.

Однак співпраця може бути ускладнена, оскільки ви і ваша команда працюватимете в різних часових поясах. Затримки з отриманням зворотного зв'язку, електронної пошти, зниження рівня взаємодії з командою - ось лише деякі з численних проблем, з якими доводиться стикатися під час роботи з віддаленою глобальною командою.

Багато інструментів і платформ дають змогу продуктивно працювати з віддаленою командою, що перебуває в різних часових поясах, і досягати поставлених цілей без шкоди для їхнього своєчасного виконання. Ба більше, перш ніж намагатися зв'язатися з командою або встановлювати будь-які терміни, рекомендується поділитися переважними часовими поясами і нормалізувати роботу в асинхронних часових поясах.

Проблеми з продуктивністю

Незважаючи на те, що віддалена робота може бути вільною, ви, найімовірніше, зіткнетеся з проблемами продуктивності, якщо не звикли працювати без контролю або когось поруч. Це нормально для досвідчених віддалених працівників, які з часом стикаються з подібними проблемами. Проблеми з продуктивністю можуть бути пов'язані з невмінням планувати свої завдання на день, проблемами з управлінням часом, труднощами з балансом між роботою та особистим життям тощо.

Щоб подолати ці проблеми, необхідно прищепити собі проактивні звички, починаючи з планування завдань на день і закінчуючи самодопомогою наприкінці робочого дня. Крім того, використання найкращих інструментів віддаленої роботи для підвищення продуктивності допоможе вам встигати робити всі справи і залишатися організованим.

Відволікаючі фактори

Працюючи вдома, ви можете легко відволікатися на найнезначніші речі, наприклад, на телефон, соціальні мережі або навіть на постійне бажання рухатися. Це може змусити вас зволікати і перешкодити досягненню поставлених цілей.

Тримайте свої речі під рукою, щоб не доводилося вставати частіше, ніж потрібно. Крім того, намагайтеся не шуміти під час роботи - вдома, у кафе чи в коворкінгу, щоб не відволікатися на сторонні речі.

Ви можете навчитися використовувати техніку Pomodoro - ефективний спосіб зосередитися на виконанні завдань, встановивши для себе таймер із фіксованою тривалістю. Це дасть вам змогу практикувати уважне ставлення до завдань і виконувати їх, не дозволяючи відволікатися.

Відсутність соціальної взаємодії

Дистанційна робота може викликати відчуття ізоляції. Якщо не вживати заходів, це може призвести до погіршення психічного здоров'я, наприклад, до депресії або тривоги. Часто виникає дефіцит соціальної взаємодії, особливо через тривалу роботу у віддаленому режимі. Навіть якщо ви віддаєте перевагу роботі наодинці, відсутність особистого спілкування може почати позначатися на вашій продуктивності та з часом змусити вас почуватися відірваним від реальності.

Щоб впоратися з цією ситуацією, можна практикувати активне спілкування з колегами за допомогою дзвінків і повідомлень. Влаштовуйте мозкові штурми, щоб поспілкуватися з колегами по роботі за допомогою програм відеоконференцій, таких як Zoom, Google Meet і Microsoft Teams. Крім того, ви можете спробувати частіше працювати в коворкінгах, щоб спілкуватися з людьми і встановлювати значущі зв'язки. Навіть оточення себе людьми без безпосереднього спілкування може допомогти вам відчути себе менш самотнім і більш пов'язаним.

Стрес і вигорання

Робота вдома збільшує кількість домашніх обов'язків, доводиться задовольняти потреби своєї сім'ї, одночасно намагаючись зосередитися на роботі. Це може призвести до неминучого стресу та вигорання. Крім того, для віддаленої роботи характерне збільшення тривалості робочого дня. Це може спровокувати стрес і негативно позначитися на психічному здоров'ї.

Створення організованого робочого графіка, що містить частіші перерви, допоможе вам відчути себе відпочившим. Спілкуйтеся з роботодавцем і встановлюйте межі між роботою та особистим життям, щоб уникнути тривалої роботи. Приділяйте першорядну увагу своєму здоров'ю: займайтеся спортом, медитацією і регулярно висипайтеся.

 

Хоча віддалена робота дає безліч переваг, вона не допоможе вам досягти балансу між роботою та особистим життям, якщо ви не будете достатньо продуктивні та дисципліновані, щоб підтримувати його. Наведені вище рішення, безсумнівно, допоможуть вам впоратися з проблемами віддаленої роботи.

Послідовно дотримуйтесь їх, щоб не порушувати свій графік і приділяти першорядну увагу своєму здоров'ю. Знайте, що ви не самотні у своїх труднощах, і щодня, у міру розвитку вашої віддаленої кар'єри, створюйте собі мотивацію.


Редакція ProSpavu
Назад у блог