Регіон
Дізнайтесь більше
про PRO Spravu

Втратили бізнесові зв'язки? Не можете поновити бізнес? Давайте відновлювати економічний потенціал разом! Ми позбавимо вас необхідності витрачатися на підтримку та рекламу сайту вашого підприємства. Ми це зробимо за вас! Маєте пропозицію про покращення роботи сайту? Напишіть нам!

Персональний підбір компанії
Ще більше клієнтів
з профілем Pro

86% користувачів, які купили покращений профіль, отримали:

На 58% більше переглядів профілю
На 32% більше заявок
Збільшили рейтинг у середньому у 1.2 рази
UA Flag UA Flag Мы віримо в Україну! Дізнайтесь, як допомогти країні Info
19.08.2023

10 порад щодо цифрового маркетингу, які слід розглянути для малого бізнесу

News image

Існує безліч способів розширити цифрову присутність свого бізнесу і полегшити клієнтам пошук вашого сайту і вітрини. Незалежно від того, чи займаєтеся ви електронною комерцією або маєте традиційний магазин, вкладення в цифровий маркетинг можуть зіграти важливу роль у просуванні вашого бренду і збереженні його конкурентоспроможності на ринку. Цифровий маркетинг зазвичай охоплює методи онлайнового маркетингу, але він також може охоплювати й варіанти локального маркетингу. Ось 10 порад щодо цифрового маркетингу, які слід враховувати під час розроблення маркетингової стратегії.

Оптимізуйте свій сайт для мобільних пристроїв

Оскільки дедалі більше споживачів переглядають сайти та здійснюють покупки за допомогою смартфонів і планшетів, використання комфортного дизайну сайту дасть змогу йому коректно відображатися як на мобільних пристроях, так і на настільних комп'ютерах. Це особливо важливо для підприємств електронної комерції, які прагнуть підвищити продажі.

Конструктори сайтів, такі як Squarespace і Wix, а також спеціалізовані платформи електронної комерції, як-от Shopify і BigCommerce, зазвичай пропонують шаблони та функції, зручні для мобільних пристроїв. Розробляючи сайт, перевірте, як він виглядає і функціонує на мобільних пристроях, і внесіть необхідні зміни.

Створення бізнес-профілів

Безкоштовною рекламною стратегією і простим способом підвищення пошукового рейтингу вашого бізнесу є створення та оновлення бізнес-профілів у Google, Bing, Yahoo та інших популярних пошукових платформах. Ваш бізнес-профіль - це корисний спосіб надати наявним і потенційним клієнтам важливу інформацію про ваше підприємство, як-от адреса, номер телефону та години роботи магазину. Крім того, додавання зображень, фотографій і логотипів може бути корисним при залученні потенційних клієнтів.

Better Business Bureau, Yelp for Business і Nextdoor - це інші платформи, де детальна інформація про ваше підприємство може привернути увагу місцевих клієнтів.

Розуміння цільової аудиторії

Знання цільової аудиторії - споживачів, які, найімовірніше, купуватимуть ваші товари та послуги, - дає змогу адаптувати стратегію цифрового маркетингу до різних сегментів вашої клієнтської бази. Виявлення різних груп цільової аудиторії дає змогу адаптувати стратегії цифрового маркетингу для їхнього залучення - через соціальні платформи, оголошення, електронну пошту або іншим способом.

Заведіть блог як частину стратегії контент-маркетингу

Статті в блозі - один з найпростіших способів залучення в контент-маркетинг - можуть мати значний вплив на вашу здатність залучати клієнтів і стимулювати продажі. Статті, а також відеоролики, інфографіку та інші матеріали можна розміщувати на своєму сайті, а також у повідомленнях електронної пошти та соціальних мережах.

Якщо ви писатимете на теми, пов'язані з вашим бізнесом, демонструватимете свою компетентність і надаватимете корисну інформацію, це збільшить трафік на ваш сайт і допоможе поліпшити пошукові рейтинги вашого бізнесу.

Беріть участь у соціальних мережах на платформах, що відповідають вашому бізнесу

Як і контент-маркетинг, маркетинг у соціальних мережах є ще одним видом цифрового маркетингу. Багато споживачів покладаються на маркетинг у соціальних мережах під час ухвалення рішень про покупку. Однак замість того щоб намагатися досягти успіху у всіх соціальних мережах, визначте, які платформи найкраще підходять для вашого бізнесу, і зосередьте свою енергію на них.

Наприклад, якщо ви відкриваєте онлайн-бутік, ви можете виявити, що платформи з акцентом на зображення, як-от Pinterest та Instagram, краще за інших підходять для вашої стратегії цифрового маркетингу. Якщо ви зупинитеся на кількох платформах, вам буде простіше залишатися активним і швидко реагувати на запити клієнтів.

Заохочуйте клієнтів залишати відгуки в Інтернеті

Відгуки клієнтів можуть бути корисні особисто для вас і зміцнюють репутацію вашого підприємства. Відгуки можуть також допомогти налагодити стосунки з наявними клієнтами та спонукати інших відвідати ваш сайт. Необхідно також відстежувати негативні відгуки, щоб швидко вирішити проблему. Зустрічаючись із поганими відгуками віч-на-віч, ви можете поліпшити свої продукти і процеси, а також зміцнити відносини з клієнтами.

Використовуйте цифрову рекламу для охоплення цільової аудиторії

Якщо маркетинговий бюджет дозволяє, розміщення цифрової реклами в Google і соціальних мережах може допомогти привернути увагу цільової аудиторії до вашого бізнесу. Цифрова реклама, як правило, дає можливість обирати ключові слова, орієнтуватися на конкретну аудиторію і залучати потенційних клієнтів, яким, найімовірніше, потрібен ваш товар або послуга. Цифрову рекламу можна використовувати для залучення клієнтів у вашому регіоні, в певному віковому діапазоні або в ніші ринку.

Крім того, багато платформ пропонують інструменти ретаргетингу, що дають змогу показувати рекламу саме тим клієнтам, які вже взаємодіяли з вашим бізнес-сайтом і виявляли інтерес до вашої продукції.

Вивчіть можливості маркетингу впливу

Можливо, ви захочете додати маркетинг впливових осіб до своїх маркетингових зусиль у соціальних мережах. Впливові люди мають значну кількість передплатників у соціальних мережах, і їхні відгуки та просування товарів можуть вплинути на рішення про купівлю, прийняті їхньою аудиторією.

Наноінфлюенсери можуть бути особливо вдалим вибором для малого бізнесу. Оскільки кількість їхніх передплатників не перевищує 10 000 осіб, вони часто активно взаємодіють зі своєю аудиторією і можуть коштувати дешевше, ніж впливові персони з великим числом передплатників. Під час вибору впливової особи важливо, щоб її аудиторія була схожа з вашою цільовою аудиторією, а також ретельно вивчити її та її соціальні мережі.

Моніторинг кампаній і коригування стратегії

Контролюйте свої стратегії цифрового маркетингу, щоб визначити, що працює добре, а що можна змінити. Важливо пам'ятати, що не всі стратегії будуть успішними. Значна частина зусиль у сфері цифрового маркетингу буде пов'язана з тестуванням і випробуванням нових методів, щоб визначити, які з них найкраще підходять для вашого бізнесу.

Наприклад, якщо рекламна кампанія у Facebook, присвячена новому продукту, не виправдала ваших очікувань, ви можете скоригувати свою стратегію, змінивши рекламні оголошення в кампанії, вибравши іншу платформу соціальних мереж або використавши інший метод цифрового маркетингу.

Витрата коштів у рамках маркетингового бюджету

Хоча маркетинг необхідний для залучення клієнтів, буває важко виділити на нього великий бюджет. Саме тому важливо скласти маркетинговий бюджет. Розглядаючи питання про те, як розподілити кошти, можна зупинитися на "базових" аспектах, необхідних для створення цифрової присутності: запуск і оптимізація бізнес-сайту, створення профілів у соціальних мережах і формування списку адрес електронної пошти. Потім можна розширити сферу діяльності та вивчити інші тактики, які можуть потребувати більшого бюджету, як-от цифрова реклама і тактика локального маркетингу.


Редакція ProSpavu
Назад у блог